Financie

Ušetrenie na potravinách

Je tuveľký problém u mnohých obyvateľov Slovenska. Nedostatok financií trápi nespočetne veľa ľudí. Niektorí žijú od výplaty do výplaty. Je to veľmi veľký problém, nakoľko títo ľudia si nemôžu len tak ísť na dovolenku alebo robiť nákupy v značkových obchodoch s oblečením. Taktiež si nemôžu dovoliť navštevovať rôzne reštaurácie, kde jedlo stojí veľmi veľa peňazí. Na návštevu reštaurácie má v dnešnej dobe veľmi málo ľudí peniaze. Ak navštívite reštauráciu s celou svojou rodinou, necháte tam minimálne päťdesiat eur. A to za jeden obed s celou rodinou. Je to veľmi veľká položka vo vašom rozpočte. Radšej za tieto peniaze si nakúpite potraviny na celý týždeň.

šetrenie

Ako nakupovať s rozumom, aby ste neminuli príliš veľa peňazí? Najlacnejšími surovinami sú cestoviny, ktoré si viete pripraviť na rôzne spôsoby. Stačí každý deň obmeniť omáčku alebo ingrediencie a máte vystarané obedy za lacný peniaz. Avšak, jesť cestoviny vás za pár dní omrzí, takže budete v obchode s potravinami vyhľadávať iné suroviny, ktoré viete pripraviť na rôzne spôsoby. Mäso je veľmi drahá položka. Tá vám ukrojí z vášho rozpočtu dosť financií. Avšak k správnemu životnému štýlu potrebujete aj bielkoviny z mäsa a mäsových výrobkoch. Ak ich však budete kupovať s rozumom, tak viete aj čo to ušetriť. Šetrenie na potravinách sa dá, no je to veľmi ťažké. Zelenina je príliš drahá a len málokto si môže dopriať rôzne šaláty a pochutiny vytvorené práve zo zeleniny.

potraviny

Zo zeleniny máte však najviac vitamínov. Ak budete jesť veľa zeleniny, vaše telo bude zdravšie a nebudete tak často chorí. Pri chorobe neušetríte za lieky. Lieky sú nutnosťou, no sú aj príliš drahé. Vymeňte lieky za veľa zeleniny a hneď uvidíte ten rozdiel. Budete sa cítiť zdravšie a vyvarujete sa pred chorobami. Ak plánujete šetriť na potravinách, vyberajte potraviny, ktoré sú poukladané na spodných regáloch v obchodoch s potravinami. Tam sú väčšinou lacnejšie veci a potraviny. Takýmto spôsobom sa budete až tešiť pri pokladni, kde uvidíte nižšiu cenu na zaplatenie.